Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Υπέρ-Πρωτεινούχα Μπισκότα Σοκολάτας





Αυτό είναι το νεότερο δημιούργημά μας, και είμαι ενθουσιασμένη που το μοιράζομαι μαζί σας! Είναι μια υπέροχη συνταγή μπισκότων, όχι μόνο γιατί δεν περιέχει γλουτένη, γαλακτοκομικά και αυγά, αλλά κυρίως επειδή είναι γεμάτη σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες από τα ρεβίθια και αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ προκαλεί διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα από την κατανάλωσή τους. Τα παιδιά μου τώρα πλέον ενθουσιάζονται όταν βλέπουν να προετοιμάζω τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα!


Επιτέλους, ένα cookie το οποίο είναι πραγματικό σνακ!  
Συνταγή για 24 κομμάτια 
Υλικά:
1 φλιτζάνι ξηρά ρεβίθια, μουλιασμένα από την προηγούμενη νύχτα Π
1 ¼ φλιτζάνι αμυγδαλοβούτυρο
½ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι ωμό κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ή τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C 
2. Βράζουμε τα ρεβίθια για αρκετές ώρες για να μαλακώσουν (3-4 ώρες) 
3. Ανακατέψτε τα βρασμένα ρεβίθια, το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι στον πολυμίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μαλακώσει. 
4. Προσθέστε την σκόνη κακάου, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά. 
5. Προσθέστε και τη σοκολάτα και ανακατέψτε όλο το μίγμα απαλά με ένα κουτάλι. 
6. Για κάθε μπικότο, με ένα κουταλι της σούπας, παίρνετε μια καλή ποσότητα απο το μίγμα και το βάζετε επάνω στη λαμαρίνα (στρωμένη με λαδόκολλα). 
7. Ψήστε για 15 λεπτά (τουλάχιστον), τα αφήνετε για 5 λεπτά πριν από την αφαίρεσή τους από το ταψί και έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε ένα μία σχάρα.

Family Wellness Athens
lauriann@familywellness.gr
www.familywellness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου