Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μπέργκερ από Φακές (χωρίς γλουτένη)

Μπέργκερ από Φακές

(από CleanEating.com)

Έλαβα αυτό το μήνυμα στα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ανυπομονούσα να το δοκιμάσω…η οικογένεια μου είναι ευτυχής που το έκανα. Πάντα ψάχνω για καινούργια γεύματα να δώσω στα παιδιά μου για το σχολείο. Αυτά τα χάμπουργκερ είναι υπέροχα, σερβιρισμένα με μια πράσινη σαλάτα, σε ένα bun όπως ένα κλασικό burger, ή (το αγαπημένα μου) τυλιγμένα σε τορτίγια ολικής αλέσεως με τριμμένο καρότο, μαρούλι και μια φέτα από κόκκινη πιπεριά σαν σάντουιτς. Επίσης, ταιριάζουν με κομματάκια ντομάτας και αβοκάντο. Τα περισσότερα μωρά είναι σε θέση να το τρώνε από την ηλικία των 10 μηνών. Προσθέστε λίγο αλάτι και τσίλι σε σκόνη, αν προορίζεται για ενήλικες ή για μεγαλύτερα παιδιά..

Μερίδες: 6

Χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά:

1 ποτήρι ξερές φακές, πλυμένες και βρασμένες (περίπου 40 λεπτά),

6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

¾ φλιτζ. ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι

1/4 φλιτζ. πράσα, ψιλοκομμένα κυβάκια

2 κ.σ λιναρόσπορο

5 κ.γ Dijon μουστάρδα

3 κ.σ ντομάτα πελτέ

1 κ.γ κουρκούμη

1 κ.γ κύμινο

1 φλιτζ, βρασμένο καστανό ρύζι

(1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη προαιρετικό)

(1 κ.γ αλάτι προαιρετικό)

* 2 κ.σ ελαιόλαδο για ελαφρύ τηγάνισμα

Οδηγίες :

1. Προθερμαίνετε το φούρνο πάνω από τους 190 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα χαρτί ψησίματος.

2. Βράζετε τις φακές και ξεπλύνετε. Πολτοποιήστε της με πιρούνι.

3. Αναμειγνύετε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, και τα χωρίζετε σε 6-8 κομμάτια.

4. Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε κάθε κομμάτι για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

5. Μεταφέρετε το κομμάτια στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για περισσότερα από 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου