Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Κινόα- φακές – Beluga σαλάτα

Θα μιλήσω περισσότερο σχετικά με το κινόα περισσότερο σε ένα μελλοντικό ενημερωτικό δελτίο, αλλά δεν ήταν δυνατό να περιμένω για να περιγράψω αυτή την εκπληκτική σαλάτα. Είναι τόσο εύκολη να γίνει και το βινεγκρέτ dijon συνδέει όλα τα υλικά μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λαχανικά, οποιαδήποτε σαλάτα με τις φακές beluga και το κινόα και είναι ένα σούπερ γεύμα. Ένα μωρό θα μπορούσε να το φάει πολτοποιημένο με λίγο αβοκάντο και ντομάτα από τους 9 μήνες.

Κινόα- φακές – Beluga σαλάτα: (προσαρμοσμένο από τον chef Brian Lewis)

Μερίδες: 6

Υλικά:

1 φλιτ. κινόα

2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι(ψιλό divided?)

1 φλιτζ. beluga φακές*

3 φλιτζ. νερό

½ φλιτζ. dijon dressing (συνταγή παρακάτω)

Σαλάτα=>αβοκάντο, ντομάτα, ραπάνια, μάραθος, κ.λπ., κύβος μείγμα με λίγο λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Dijon Dressing:

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. 1/3 ξίδι οίνου

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

¼ κ.γ θαλασσινό άλας

1 κ.σ. dijon μουστάρδας

Οδηγίες:

  1. Φτιάξτε το dijon dressing αναμειγνύοντας όλα τα υλικά με έναν αναδευτήρα.
  2. Ξεπλύνετε το κινόα καλά με κρύο νερό (μη χάσετε αυτό το βήμα, είναι σημαντικό).
  3. Τοποθετήστε το κινόα, σε μια κατσαρόλα ½ κ.γ αλάτι και ζωμό μέχρι να σιγοβράσει.
  4. Καλύψτε και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου απορροφήσει όλη τον ζωμό λαχανικών.
  5. Τα ανακατεύετε με πιρούνι μέχρι να κρυώσουν.
  6. Ρίξτε στις φακές, 3 φλιτζάνια νερό, ½ κ.γ αλάτι, σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό και οι φακές μαλακώσουν. Κρυώστε τες.
  7. Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα κινόα με beluga φακές και ½ φλιτζ. dijon dressing (ανάλογα με την γεύση).
  8. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  9. Σερβίρετε τις φακές και το κινόα με κύβους λαχανικών για μια νόστιμη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου