Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

κάνει 16 μπισκότα

Κάνω σούπερ μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, αλλά τώρα που η οικογένειά μου τρώει περισσότερο τροφές βασισμένες σε συνταγές χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Όχι μόνο είναι πιο υγιεινή η σύσταση των μπισκότων, αλλά είναι πιθανόν η ευκολότερη συνταγή μπισκότων που έχω κάνει ποτέ. Τα παιδιά μου την προτιμούν σε σχέση με την παραδοσιακή συνταγή.

**(η σοκολάτα δεν ενδείκνυται για παιδιά μικρότερα του ενός έτους)**

1 φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο (ανακατεμένο)

¾ φλιτζ. ζάχαρη Rapidura

1 μεγάλο αυγό

½ κ.γ σόδα μαγειρέματος

¼ κ.γ θαλασσινό αλάτι

  1. 100 γρ κομμένη μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  2. Αναμειγνύετε καλά όλα τα συστατικά.
  3. Ανακατεύετε τα κομματάκια σοκολάτας
  4. Μετατρέψτε τα σε μικρές μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τοποθετείστε τα σε ένα σκεύος με χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά
  6. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου