Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ σνακ για το σχολείο


Υλικά

2   φλιτζ.     αλεύρι ντίγκελ
1   φλιτζ.     ηλιόσποροι 
¾ φλιτζ.     κολοκυθόσποροι
½ φλιτζ.     ψιλοκομμένη άγλυκη καρύδα 
¼ φλιτζ.     λιναρόσπορο
1/2   φλιτζ.     ακατέργαστη ζάχαρη 
1 κ.γ            κανέλα σκόνη 
2 ¼ κ.γ       θαλασσινό αλάτι
¾ φλιτζ.   κομματάκια μαύρης σοκολάτας (από 70% κακάο και άνω)
1 ¼ φλιτζ.   σταφίδες ή ξερά κράμπερις ή οποιοδήποτε άλλο ξερό φρούτο
¼ φλιτζ.      νερό 
¼ φλιτζ.      μελάσα 
¼ φλιτζ.      καρυδέλαιο 
½ φλιτζ.      ηλιέλαιο
1  φλιτζ.      γάλα αμυγδάλου ή γάλα βρώμης



Μέθοδος

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε το ταψί με ένα χαρτί ψησίματος
  2. Σ ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε (με το χέρι) τα στεγνά υλικά, από την βρώμη μέχρι τις σταφίδες. Σ ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, αναμείξτε καλά τα υγρά υλικά, από το νερό μέχρι το γάλα αμυγδάλου. Προσθέστε τα υγρά υλικά  με τα στεγνά και αναμείξτε τα αργά σε χαμηλή ταχύτητα (ή με χειροκίνητο αναδευτήρα) μέχρι να γίνουν μείγμα. Μην τα αναμείξετε υπερβολικά.
  3. Κάντε κομμάτια μπισκότα τοποθετώντας το ζυμάρι στη σειρά στο ταψί, χρησιμοποιώντας για μεζούρα ¼ φλιτζ. *. Απαλά πιέστε τα κομματάκια πριν το ψήσιμο (για να γίνουν πλατιά) και ψήστε τα για 24 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μερίδες 24 μπισκότα.

         * (ή ένα κ.σ. αν τα θέλετε μικρότερα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου