Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Φόβος…

Φόβος…τα πιο αρνητικά συναισθήματα αρχίζουν από εδώ! Ο φόβος μας παίρνει όλη την ενέργεια, μας «κλέβει» όλη την απόλαυση, μας καταπνίγει όλα τα όνειρά μας.

Ως γονείς, πολύ συχνά παγιδευόμαστε στην δίνη του φόβου. Φαίνεται ότι με την συναρπαστική ιδέα ενός καλύτερου κόσμου και ενός καλύτερου μέλλοντος πολλοί γονείς φοβούνται μη κάνουν κάποιο λάθος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένας καλύτερος κόσμος και ένα καλύτερο μέλλον δεν θα προέλθουν από τον φόβο. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας μπορεί να προέλθει μόνο από την ΑΓΑΠΗ. Εξάλλου όλα τα θετικά συναισθήματα προέρχονται από την αγάπη.

Ο φόβος ουσιαστικά μας αναστέλλει το αίσθημα και την ικανοποίηση του να είσαι γονέας. Σκιάζει τα οράματά μας και αμβλύνει την κρίση μας. Η συνεχής ανησυχία δεν πρόκειται να βοηθήσει τα παιδιά μας να δημιουργήσουν σχέσεις αγάπης και αληθινής εμπιστοσύνης. Το άγχος δεν μπορεί να οδηγήσει ποτέ στην αληθινή ευτυχία.

Με ποιο τρόπο είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτό το αίσθημα φόβου σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από το άγχος, την νευρικότητα και την πίεση; Πάρτε μια βαθειά αναπνοή. Πάρτε λίγο από τον χρόνο σας, αναπνεύστε βαθειά και δοκιμάστε να «συνδεθείτε» με την ευτυχία που αναζητείτε. Κλείστε τουλάχιστον για λίγα λεπτά της ημέρας, εκείνη την φωνή μέσα στο μυαλό σας που διαρκώς κρίνει τα πάντα, για να ακούσετε στη θέση της τι πραγματικά είναι σημαντικό για σας και την οικογένειά σας.

Προσπαθώ να βοηθήσω μητέρες να «θυμηθούν» τι είναι αυτό που τις κάνει να αισθάνονται γεμάτες χαρά. Προσπαθώ να βοηθήσω μητέρες να επαναπροσδιορίσουν ό,τι τις φοβίζει. Οι γυναίκες που κατακτούν την ισορροπία μεταξύ των όποιων αναγκών τους και των πολλών απαιτήσεων της μητρότητας, μπορούν να φθάσουν σε ένα επίπεδο ηρεμίας ακόμη και όταν βρίσκονται στο κέντρο της οποιασδήποτε καταιγίδας. Ένα επίπεδο ηρεμίας στον «κυκλώνα» του φόβου. Αυτό το επίπεδο είναι η αληθινή ΑΓΑΠΗ και από εκεί μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας χωρίς να αισθανόμαστε άδειοι και «εξοντωμένοι». Αυτό επιθυμώ για κάθε μητέρα. Αποδεχθείτε το γεγονός ότι είστε τρωτή σαν μητέρα και τότε θα μπορέσετε να καταξιωθείτε την αληθινή ομορφιά και την αληθινή υπεροχή.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ενθαρρύνω να επωφεληθείτε από την δωρεάν προσφορά μου για μια εισαγωγική συμβουλευτική συζήτηση σχετικά με την καθοδήγηση της μητέρας πάνω σε θέματα υγείας. Για μια ολόκληρη ώρα θα εστιάσουμε πάνω στους προσωπικούς σας στόχους σχετικά με την υγεία και την ευεξία. Φανταστείτε, να έχετε μια ολόκληρη ώρα για να εστιάσετε στις ανάγκες σας, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, με κατανόηση! Αυτό είναι το δώρο μου σε σας! Φανταστείτε ότι δίνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Εσείς και η οικογένειά σας το αξίζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου