Κοτόπιτες για σχολικό σνακ!
Στα παιδιά μου
αρέσει ιδιαίτερα να παίρνουν κοτόπιτα κάθε Δευτέρα στο σχολείο για μεσημεριανό
γεύμα . Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν ένα από τα τελευταία πράγματα που δεν ήταν
σπιτικά φτιαγμένο. Ναι , αγοράζω ακόμη
τις σφολιάτες και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Τώρα τα παιδιά μου παίρνουν σπιτική
κοτόπιτα στο σχολείο μαζί τους η οποία είναι χωρίς λιπαρά, συντηρητικά και είναι
φτιαγμένη από ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα και αυγά. Χαίρομαι ιδιαίτερα με αυτό και
στα παιδιά μου αρέσει πολύ περισσότερο από τα έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα.
Θα χρειαστείτε
2 ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα
1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
1κιλό κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
2 κούπες βρασμένο
καστανό ρύζι
6 αυγά
2 κουταλάκια
αλάτι
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 πακέτα τύπου Κουρού
σφολιάτα ή κάντε την δική σας με αυτήν την συνταγή:
(http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=1326604)
Βήματα
1) Βράστε το
κοτόπουλο και τα κρεμμύδια σε ζωμό για περίπου 45 ‘
2) Αφαιρέστε το
ψαχνό από το κόκαλο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
3) Στραγγίστε τα κρεμμύδια
από το ζωμό (φυλάξτε το ζωμό για να φτιάξετε σούπα)
4) Ανακατέψτε μαζί
τα αυγά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
5) Ρίξτε μέσα το
ρύζι και το κομμένο κοτόπουλο
6) Απλώστε ένα
φυλλο από την σφολιάτα και κόψτε την σε 12 ίσα τετράγωνα.
7) Τοποθετήστε με ένα κουταλάκι από το
μείγμα στο κέντρο από το κάθε τετράγωνο σφολιάτας και διπλώστε τις άκρες σαν
ένα πακέτο.
8) Τοποθετήστε το
κάθε κομμάτι σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
9) Αλείψτε τις
σφολιάτες ελαφρά με λίγο λάδι.
10) Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 ‘
Βγαίνουν 30-36 περίπου κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου